Пермакультура та екологічно безпечне землеробство

     24-25 лютого 2018 року співробітники сектору природи відділу історії та краєзнавства Закарпатського обласного краєзнавчого музею імені Тиводара Легоцького Біланич М. М. (завідувач сектору) та Джахман Р. В. (старший науковий співробітник) взяли участь у міжнародній науково-практичній конференції “Пермакультура та екологічно безпечне землеробство”, яка проходила на біологічному факультеті УжНУ.



     На конференції були розглянуті питання, присвячені основним проблемам екологічно безпечного землеробства та пермакультури. Українські та іноземні фахівці вищих навчальних закладів і наукових академічних установ, громадських організацій обговорили наукові здобутки та нові ідеї екологічного змлеробства. Філософія пермакультури базується на трьох ідеях: турбота про Землю, турбота про людину та обмеження споживання.

     Виховувати бережливе ставлення до Землі і до всіх природних багатств, які вона нам дає потрібно змалку. Для конференції співробітники сектору природи підготували доповідь з комп’ютерною презентацією “Науково-освітнє значення експонування регіональних ґрунтових систем у музеї”, в якій діляться своїми ідеями висвітлення особливостей ґрунтів Закарпатської області та їх охорони. Доповідь була представлена у секції “Збереження та відтворення родючості ґрунтів, управління водними ресурсами, роль лісової і лучної рослинності у формуванні ґрунту, ґрунтова мікробіологія”.

     Під час перерви окремі учасники конференції відвідали Ужгородський замок та ознайомились із експозиціями та виставками Закарпатського ОКМ ім. Т. Легоцького.