ШКОЛЯРІ ЦІКАВЛЯТЬСЯ КРАЄЗНАВСТВОМ ТА ІСТОРІЄЮ

Суттєво зростає інтерес  у молоді та школярів до нових експозицій музею. Уже нинішнього року декілька разів музей відвідали гуртківці - краєзнавці Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді.

Нижче подаємо одне з повідомлень про ознайомлення юних краєзнавців з цікавими експонатами музею, розміщене на сайті Центру туризму. 




     Для розширення знань про минуле рідного краю вихованці гуртка «Історичне краєзнавство» регулярно здійснюють екскурсії до різноманітних історичних об’єктів, музеїв та виставок. Минулими вихідними ознайомились із новою експозицією  обласного краєзнавчого музею,  яка охоплює період історії нашого  краю з VIII століття до 1919 року.

     Гуртківці оглянули  нові експонати, зокрема, знаряддя праці наших предків, зброю, одяг, численні фотографії, карти, малюнки, макети, портрети відомих історичних діячів нашого краю: Ілони Зріні, Андрія Бачинського, Костянтина Грабара та інших. Ми також відвідали експозиції, присвячені науково-дослідницькій діяльності відомого археолога Закарпаття Тиводара Легоцького, який стояв у витоків археології на території нашого краю. Експонати з особистої колекції вченого стали основою для створення Закарпатського краєзнавчого музею, що носить його ім’я.

     Не оминули увагою гуртківці й експозицію холодної та вогнепальної зброї, в якій були представлені експонати періоду XVI – XIXстоліть. Великий інтерес в учнів викликали експонати експозиції, яка присвячена подіям останніх років – Революції Гідності та війні проти російських агресорів на Сході України. Тут були представлені численні фотографії героїв Майдану та АТО, предмети, взірці зброї, бойові прапори, елементи бруківки з головної площі Києва, особисті речі бійців тощо.

     Гуртківці після закінчення екскурсії жваво  ділилися враженнями від побаченого, у деяких навіть виникла думка ще раз оглянути всі побачені експозиції.