Всесвітній день захисту тварин

     4 та 5 жовтня 2016 р. в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї імені Тиводара Легоцького проходили заходи, присвячені тваринам. 
     4 жовтня до музею завітали юннати Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. Для них співробітники відділу природи провели тематичні екскурсії по експозиції “Природа Закарпаття”. На прикладі скам’янілостей діти довідалися про тварин, які жили в нашому краї в минулому, а також прослухали багато цікавої  інформації про сучасну фауну Закарпаття. 
      5 жовтня у каплиці Ужгородського замку пройшов науково-освітній захід “Тварини Святого Письма”. Учні 2-В класу Ужгородської школи № 5 слухали розповідь науково співробітника відділу природи Біланича Михайла про тварин, які згадуються в Біблії, дізналися про покровителя тварин  -  католицького  святого Франциска Ассізького. Саме в день пам’яті про нього — четвертого жовтня в багатьох країнах світу відзначають Всесвітній день тварин. На унікальних фресках на стелі в каплиці школярі могли побачити зображення деяких тварин із Святого Письма. Закінчилося свято пізнавальною екскурсією в природничій експозиції, яку провела старший науковий співробітник відділу природи Олена Бучмей.