Збережи ялинку - зроби композицію

     Вже стало традицією проводити в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т.Легоцького просвітницькі заходи на природничо-екологічну тематику. З метою виховання відповідальності за навколишній світ, дбайливого ставлення до оточуючого середовища працівники сектору природи підготували виставку новорічних композицій, які було виготовлено учнями 6-Б класу Ужгородської ЗОШ № 12 (кл.керівник Негер М.Д.). Дітки довели, що створити відчуття свята, радісного очікування новорічного дива можна й без знищення дерев. Альтернативою може стати штучна ялинка, а ще краще - зимовий букет із гілок різних дерев. Набагато цікавіше створювати новорічні композиції, які будуть гарним подарунком для рідних і друзів та прикрасять домівку чи шкільну аудиторію. На виставці представлені учнівські роботи (ялинки, виготовлені з різних матеріалів, новорічні віночки, зимові пейзажі), зроблені руками Олександри Біреш, Роберта Гутича, Анатолія Жганича, А.Фатули, А.Курти, Д.Чубірки, А.Любченко та інших школярів. Заслуговують на увагу всі роботи, а за найкращі учні отримали призи від Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького. Наукові співробітники музею відзначили роботу Каті Веселовської та Дарини Афанас'євої «Веселий сніговик» з одноразових пластикових стаканчиків. Сніговика з ниток Аліни Пісталюк та новорічний віночок, який виготовив Головчак Максим із природніх матеріалів.

     15 грудня працівники музею в приміщенні конференц-залу Закарпатського обласного краєзнавчого музею провели для учнів майстер-клас з виготовлення новорічного декору із природніх матеріалів. Старший науковий співробітник сектору природи Михайло Біланич розповів про значення ялинок і їх охорону, про історію новорічної красуні а також про шкоду, якої зазнає природа від щорічного вирубування хвойних дерев. 

 
 

     Після презентації діти охоче долучилися до цікавого заняття, проявили творчі здібності. Вони з великим задоволенням розфарбовували шишки, прикрашали їх, виготовляли новорічні іграшки та ялиночки з природнього матеріалу, а допомагала їм в цьому науковий співробітник музею Ольга Шумовська. Учні і ще раз переконалася, що прикрасити свято зимовим букетом – не лише красиво, але й оригінально, а ще й екологічно, адже не доведеться рубати ялинку. Після майстер-класу дітки оглянули експозицію «Природа Закарпаття», а екскурсію для них провела старший науковий співробітник Бучмей О. В.