Водно-болотні птахи та дбайливе ставлення до них

    2 лютого 1971 році в м. Рамсар (Іран) була підписана Конвенція про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, як середовище існування водоплавних птахів. Цього дня традиційно у всьому світі проводять різноманітні природоохоронні заходи та акції з метою популяризації знань про водно-болотні екосистеми та їх роль у природі та житті людини. «Водно-болотні угіддя, вода і життя нероздільні» - тема свята у 2021 році.


    Наукові співробітники сектору природи відділу історії та краєзнавства разом із учнями 4 А класу ЗОШ №15 досліджували життя «Кірпічки». Так ужгородці називають водойму, що знаходиться поруч зі школою. Діти дізналися про значення водно-болотних угідь для людини, історію виникнення озера та птахів, які на ньому живуть. Із задоволенням взяли участь у квесті «Водно-болотні птахи та відповідальне ставлення до них». Учасники команд «Круті лиски», «Супер лебеді», «Веселі каченята», «Класні журавлики» та «Добрі лелеки» активно виконували завдання: вибирали зображення птахів «Кірпічки», розгадували кросворд, давали відповіді на питання вікторини та доповнювали словами прислів’я.


    «Озеро важливе для життя птахів, для містян і його потрібно зберегти», - підсумували маленькі дослідники і обіцяли відповідальне ставлення до природи: не смітити та не турбувати птахів. В кінці свята всі учасники квесту отримали солодощі й облаштували годівничку, на яку щедро насипали насіння соняшника для дрібних пташок.