Засідання Реставраційної ради музею

10 вересня відбулося третє в цьому році засідання Реставраційної ради музею. 

Члени ради обговорили та затвердили дві програми проведення консерваційно-реставраційних заходів спрямованих на  збереження експонатів, а саме секретеру XVIII ст. та виробів з металу кінця ХІХ - початку ХХ століття. 


Особливістю процесу реставрації старовинного секретеру є те, що він відбуватиметься у поєднанні досвіду художника-реставратора музею Крістіни Кліса та набуття навичок і майстерності студентами 3 курсу Закарпатської академії мистецтв.

Реставрація виробів з металу, яку виконуватиме художник по металу музею Роман Мурник дозволить доповнити діючі експозиції відновленими експонатами, зокрема великим греко-католицьким хрестом, двома чавунними пічками ХІХ століття, боковиною лавиці та підсвічником.

Художники-реставратори музею Крістіна Кліса та Роман Мурник детально розповіли про етапи консервації та реставрації  експонатів XVIII – ХІХ століть. 

На засіданні також було приділено увагу питанню збереженості експонатів у експозиційних залах музею. Визначені невідкладні заходи із створення відповідного мікроклімату для зберігання музейних предметів і колекцій, зокрема надані рекомендації з дотримання відповідного температурного, вологісного та світлового режимів. 

Керував роботою Реставраційної ради заступник директора з наукової роботи музею, голова Реставраційної ради М. В. Делеган.