Науково-освітній масовий захід «Допоможемо птахам пережити зиму»

   Зима – це найтяжчий період в житті птахів, які не відлітають у теплі краї, а залишаються в місті. В холодну пору, коли стовпчик термометра опускається позначки нижче нуля, їм все важче знайти їжу і тоді вони потребують допомоги від людей. У пошуках поживи вони все частіше навідуються до людських осель. Приємним сюрпризом для них буде облаштована на підвіконні або на дереві годівничка з кормом.



   Як зробити годівничку, чим годувати пташок навчалися учні 2 Б класу Ужгородської  спеціалізованої школи  І-ІІІ ст. ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов. З ініціативи класного керівника Василяйко М. І. 13грудня тут відбувся цікавий науково-освітній масовий захід «Допоможемо птахам пережити зиму», в якому взяли участь наукові співробітники сектору природи відділу історії та краєзнавства, Інституту еколого-релігійних студій та представники ГО «Паралельний світ».



   Зі вступним словом перед дітками виступив завідувач сектору природи Біланич М. Він обґрунтував важливість підтримки та підгодівлі пернатих у холодний період. Старший науковий співробітник сектору природи Джахман Р. розповіла учням про 15 видів найбільш поширених птахів, які зимують в Ужгороді та часто залітають на годівничку. Під час гри «Корисно –шкідливо»  школярі навчилися як правильно годувати пташок, що можна їм давати, а що не можна. Лекторка також наголосила на тому, що їжа для птахів має бути свіжою, а годівничка – чистою.



    Директор ГО «Паралельний світ» Доніченко А. показав цікавий майстер-клас з виготовлення годівничок, які дітки  прикрасили своїми малюнками.

   Підгодівля птахів узимку є одним із найпопулярніших способів взаємодії людини з крилатими. Це  заняття дає можливість краще пізнати птахів рідного краю. Спостерігати за ними можна годинами. Їхнє оперення, поведінка, звички надзвичайно цікаві й різноманітні.