Відповідальність за природу

     29 листопада співробітники сектору природи Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького взяли участь у екологічному практичному занятті «Збережемо природу разом», що проводився для школярів ЗОШ № 6 та № 9 м. Ужгорода,  Синевира, Синевирської Поляни та Колочави Міжгірського району, які приймали участь в конкурсі «Відповідальність за створіння – природу». Заняття проводилося в рамках проекту «Екологічна освіта та підвищення рівня екологічної свідомості в регіоні Вайоц-Дзор Вірменії та Закарпатської області. Співорганізаторами  були Національний природний парк «Синевир»,  Інститут еколого-релігійних студій разом з Syunik development NGO (Вірменія) та Закарпатський ОКМ ім. Т. Легоцького.


    У візит-центрі Національного природного парку «Синевир» зустрілися ужгородські школярі зі своїми ровесниками з Міжгірщини, які перед тим, 22 листопада побували в Ужгородському замку і приймали участь у квесті «Приберемо світ разом». Переможці  та учасники конкурсу були нагороджені грамотами, подарунками та сертифікатами. Після вітальних слів і нагородження учні оглянули історико-краєзнавчий музей природного парку.


      Пізнавальну екскурсію на Синевирське озеро та  до Реабілітаційного  центру бурого ведмедя провела співробітниця парку, краєзнавець Марія Шетеля.

Олена Бучмей, ст. науковий співробітник