Робота дорадчого органу – ефективна

     11 грудня 2019 року відбулося заключне засідання Реставраційної ради музею, на якому підведено підсумки консерваційних  і  реставраційних робіт, участь сектору реставрації у наукових дослідженнях та в оформленні  експозицій і виставок, які були створені або доповнені у 2019 році. Також обговорено проект плану на наступний 2020 рік.

Вертеп та Різдвяна ялинка в Ужгородському замку

     Радою позитивно оцінено роботи з консервації та реставрації 459 експонатів музею, з яких визначальними для утворення нових та поповнення діючих експозицій є вироби з металу кінця ХІХ - початку ХХ століття, холодна зброя австро-угорського виробництва XVIII – ХІХ століть, старовинний секретер XVIII століття, картина художника Ф. Петкі «Ужгород будується», прапор пожежників Миная. Добру оцінку дано й консервації та відписуванню колекції писанок, які походять з різних районів Закарпаття та Східної Словаччини, що увійшли до фонду музею ще в 30-ті роки ХХ століття і т. ін.

     Протягом року за активної участі реставраторів музею були оформлені експозиція «Художнє та побутове литво Закарпаття» й виставка середньовічних архітектурних елементів “Готичне різьблення по каменю із замкової церкви Святого Юрія”, доповнено експозицію «Закарпаття між двома світовими війнами» (біля 100 експонатів  і т. ін.).

     Обговорено й погоджено основні заходи, спрямовані на збереження експонатів основного та науково-допоміжного фондів музейного зібрання, які рекомендовано включити у план роботи музею на 2020 рік з врахуванням підготовки до відзначення 75-річчя створення музею.