Виставка «Різдво на Іршавщині»

Виставка «Різдво на Іршавщині» в Закарпатському
обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького

    Наближається одне із найважливіших християнських свят, відоме всьому світу як найбільше родинне свято, - Різдво Христове. Відзначається 24 грудня за західним обрядом (римо-католики, реформати, протестанти) або ж 6 січня за східним обрядом (православославні та греко-католики). На Закарпатті святкують за обома обрядами, оскільки у краї тісно переплелися життя та традиції представників різних національностей та конфесій.


   Цьогоріч до святкування Різдва співробітники відділу історії ЗОКМ ім. Т. Легоцького приурочили цікаву виставку під назвою «Різдво на Іршавщині». Тут відтворюється атмосфера, яка панувала перед Різдвом у селянській родині 20-30-х рр. ХХ ст., розповідається про народні звичаї та традиції (бетлегем та коляда), а також представлена церква у Святвечір. Не оминули увагою і сучасне святкування народження Спасителя людства Ісуса Христа.

     Тематичну виставку урочисто відкрили 21 грудня 2016 року завідувач відділу історії музею Олена Кобаль та автор виставки, старший науковий співробітник відділу, Василина Палинчак-Кутузова.