Фотовиставка «Людина і природа»

    Фотовиставка «Людина і природа» стала загальнодоступною. 12 липня, в Міжнародний день фотографа, її відкрито у галереї Ужгородського замку. Автор фотохудожніх робіт – лауреат Міжнародного фотоконкурсу Ласло Каллої (Угорщина), якому щойно виповнилося 70 років.


    Народився фотомитець у Дебрецені в 1949 році. Фотографією його зацікавив батько ще у ранньому дитинстві. Згодом у нього з’явилася можливість інтенсивно займатися цією справою. Придбавши фототехніку і оптику в 1995 році долучився до діяльності місцевого фотоклубу Будинку культури в Егері, де професійні програми дали можливість постійно вдосконалюватися. Багато чому – як теорії, так і практиці, навчився у своїх старших і досвідчених членів клубу. Саме завдяки цьому в Егері фотографу вдалося організувати свою першу фотовиставку в 1999 році.


    До нинішнього періоду Л. Каллої вдалося створити 31 персональну виставку, бути учасником 81-ї групових виставок. Його 176 фотографій експонувалися на багатьох виставках та отримали 30 нагород. Любить портретну фотозйомку, спорт, танець, натюрморт, макрозйомки, захоплюється сюжетами сьогодення. Але улюбленим заняттям Ласло є спілкування із природою, фіксування її неповторних моментів. Ці світлини надихають фотомитця через усвідомлення того, як вони ощасливлюють глядача. 

    Член Всесвітньої асоціації угорських фотографів. Творчі плани – успішно змагатися у міжнародних фотосалонах. 


    У відкритті виставки уперше взяв участь і виступив консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Лоперт Болаж, Голова Спілки фотохдожників Закарпаття Володимир Федорович Ньорба передав консулу для вручення Л. Каллої медаль і диплом Лауреата Міжнародного фотоконкурсу про природу Карпат. Л. Каллої не зміг бути присутнім на відкритті виставки.



    Заступник директора музею з наукової роботи, голова Закарпатської обласної організації НСКУ М. В. Делеган вручив В. Ф. Ньорбі Грамоту ЗОО НСКУ за активну фотомистецьку та просвітницьку діяльність у популяризації історії, краєзнавства й природи Закарпаття.