День рослин у Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького

У рамках святкування Міжнародного дня музеїв та Міжнародного дня рослин у Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького науковими співробітниками сектора природи відділу історії та краєзнавства були проведені заходи, присвячені рослинам. 

Основним методом вивчення рослин є гербарій. Його збирають вчені-ботаніки, флористи, школярі та всі, хто цікавиться флорою. 14 травня на майстер-класі можна було навчитися, як правильно збирати та засушувати рослини, виготовляти науковий та арт-гербарій. Також відвідувачі розглядали сторічний гербарій із фондів музею і створювали експонати власними руками. Кожен охочий мав можливість виготовити букет або листівку чи іншу композицію із засушених рослин і залишити на тимчасовій виставці у експозиції “Природа Закарпаття”. Допомагали їм у цьому працівники музею: Джахман Р., Шумовська О., Бучмей О. та Самойлова А. (завідувач відділу екології та природоохоронної роботи Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та юнацтва).

16 травня старший науковий співробітник сектору Біланич М. прочитав цікаву лекцію “Рослини Закарпаття, які згадуються в Біблії” для учнів Лінгвістичної гімназії ім. Т. Г. Шевченка м. Ужгорода. По закінченні для них було проведено тематичну екскурсію по експозиції “Природа Закарпаття”. Також учні оглянули виставку гербарію та композицій із рослин.