Вітаємо!

     Міцного здоровʹя й невпинного творчого натхнення щиро бажає колектив Комунального закладу «Закарпатський краєзнавчий музей ім. Т. Легоцького» Закарпатської обласної ради завідувачу сектору етнографії Віктору Андрійовичу Шостаку з нагоди поважної віхи у швидкоплинному  земному житті – 70-річчя з дня народження.


     Віктор Андрійович – знана особистість у музейних та етномузикознавчих колах не тільки України, але й зарубіжжя. Його активна науково-дослідницька етнографічна робота у музеї тривалістю понад 30 років призвела до створення цікавих музейних виставок, серед яких «Музичні механічні інструменти і апарати», «Народні музичні інструменти Закарпаття», актуальність і науково-просвітницька цінність яких з роками тільки зростає. Системне вивчення закарпатських народних музичних інструментів та інструментальної музики стало домінуючою темою в науковій діяльності Віктора Шостака, що знайшло належне відображення в численних наукових публікаціях, зокрема,  - «Роль музичного інструментарію в традиційних обрядах Закарпаття», «Архаїчні форми інструментального музикування на Закарпатті»,  унікальному виданні «Тисячолітнє дерево. Народні музичні інструменти Закарпаття: музичні традиції і сучасність». Його плідна праця щодо популяризації народної музики краю була високо оцінена - у 2017 році Віктор Шостак отримав премію імені Дезидерія Задора в галузі музичного і виконавського мистецтва у номінації “Фольклорист” за видання пісенних та музичних творів Закарпаття “Музика незабутніх предків”. 
     Інструментальний ансамбль народної музики за участі музейних співробітників, створений Віктором Андрійовичем у 1985 р., згодом переріс у етнографічний вокально-інструментальний колектив «Ужгород» і отримав звання народного.
Фундаментальність і  неповторність, оригінальність і актуальність  його досліджень і публікацій, авторитетність і відданість та високий професіоналізм аргументовано ставлять його в основу нинішнього музейництва краю і України у цілому! Він – приклад для наслідування. Молоді музею є на кого рівнятися.
Міцного доровʹя,  усіх земних благ, довгих літ творчого життя і неосяжних сімейних радостей бажаємо Вам, шановний ювіляре!