Відкрито фотовиставку Штефана Іжо (Словаччина) "Дорогою життя"

    Дорогу життя своєї багаторічної творчої діяльності демонструє у галереї Ужгородського замку словацький фотомитець Штефан Іжо.


   Штефан Іжо (нар.1948 р.), уродженець Ружомберка (Словаччина), інтенсивно розпочав займатися фотографією у 1978 році. Того ж року вступив до фотоклубу при Ліптовському музеї. Із 1997 року й дотепер є головою зазначеного фотоклубу.


    Його творчість широкопланова: від репортажу, через деталь або пейзаж – до документальної фотографії та її цифрової обробки. Ш. Іжо створив велику кількість аудіовізуальних програм і цифрових презентацій.
    Досконале володіння фотографічною справою уможливило пану Штефану зайнятися своєю улюбленою справою на професійному рівні – він більше десятиліття керував фотоательє у Ружомберку та Долному Кубіні.


    За час своєї кар’єри досяг значних успіхів – отримав нагороди міста, району, а також визначних міжнародних виставок і фотографічних салонів. Він є володарем Золотої медалі Спілки словацьких фотографів і нагороди мера міста Ружомберок.


    Фотографи поважають Штефана Іжо насамперед за його самовідданість та невгамовний організаторський хист - у створенні експозицій, плануванні й реалізації поставленої мети на пленерах, та в повсякденному житті. Враховуючи багатий досвід автора, Словацька федерація фотографів, ввела Ш. Іжо до своєї Ради.


    Незважаючи на пенсійний вік, Штефан Іжо й надалі є генератором нових ідей і проектів, останнім часом захопившись публіцистикою.
    9 серпня у галереї Ужгородського замку иставку відкрили заступник директора музею, голова Закарпатської обласної організації  Національної спілки краєзнавців України М. В. Делеган та голова Спілки фотохудожників Закарпаття В. Ф. Ньорба. М. В. Делеган вручив фотомитцю В. Дуленко грамоту ЗОО НСКУ за активну фотомистецьку і просвітницьку діяльність з популяризації історії, краєзнавства та природи Закарпаття.  На вернісажі про свою творчість присутнім розповів Штефан Іжо. 


Виставка буде відкрита для відвідувачів до 19 серпня 2019 року.