Майстер-клас «Будинок для синички»

    У цей важкий для країни час війни, Закарпатський краєзнавчий музей ім. Т. Легоцького , долучається до справ волонтерських  і розпочинає цикл освітніх,  пізнавальних занять, проведення різноманітних майстер-класів , оглядових та тематичних екскурсій для тимчасово переміщених осіб, яких приймає місто Ужгород.

    Діти не заслуговують бачити війну на власні очі. Відтак, музей є гарним місцем отримати позитивні емоції, збагатитися культурно та духовно.

    Спостереження за птахами робить людину щасливішою та спокійнішою. Це чудовий метод для зняття стресу. Слухаючи пташину пісню, ми отримуємо естетичну насолоду і задоволення. Слідкувати за поведінкою пернатих можна будь-де: на власному подвір’ї, в лісі, біля річки та в парку.

    16-17 березня 2022 року до Закарпатського краєзнавчого музею  ім. Т. Легоцького було запрошено близько 50 дітей  з Маріуполя, Харкова, Сумської, Житомирської області. 

    Освітнє заняття та майстер-клас із виготовлення « будинку для синички» проводили наукові співробітники і не залишили дітей байдужими, адже діти активно долучалися до процесу, а їхня цікавість і посмішки- надихають.

    Під час  майстер-класів навчали  діток, як правильно виготовляти гніздові конструкції для різних видів птахів. Учасниками були  діти  внутрішньо переселених осіб. Спочатку вони прослухали розповідь про пернатих мешканців замкового парку, а потім власними руками виготовили  будинок для синички, який і почепили на дереві. Жовтогруді пташки в цей час спостерігали з верхівок дерев і весело щебетали. 

    На завершення діти поринули у світ історії та краєзнавства, із захопленням та цікавістю дізнавалися цікаві факти з історії Ужгородського замку, а колекція цінних, оригінальних експонатів музею допомогла зрозуміти  історичні періоди в нашому краї.

    Зустріч в Ужгородському замку пройшла дуже гармонійно, захопливо та атмосферно, а запрошеним гостями та присутнім намагалися подарувати приємні враження, радість.