Музейне мистецтво проти війни! За майбутнє! За ПЕРЕМОГУ над агресором.

    Провернути посмішки на обличчя дітей ,які разом з батьками змушені були втікати від жахіть війни, одне із завдань, які ставлять перед собою наукові співробітники Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького.

 
    Діти заслуговують на сміх, радість, веселощі. Навіть попри війну. Особливо, попри війну.

    У цей важкий для країни час заклади культури об’єднуються, заради спільної мети- дарувати тепло, світло, позитив та гарні емоції.


    25 березня Закарпатський обласний краєзнавчий музей ім. Т.Легоцького спільно з акторами Закарпатського академічного театру ляльок « Бавка» влаштували чудову терапію – мистецтвом.

    Спочатку відбулася оглядова екскурсія Ужгородським замком та експозиціями музею, де діти поринули у світ середньовічної фортеці, дізналися цікаві факти з історії нашого краю, оглянули надзвичайно цінні експонати музею. Викликати у малечі щире зацікавлення та інтерес вдалося одразу.


    Відтак, актори академічного театру ляльок « Бавка» влаштували чудову виставу, залучали дітей до діалогу, ігор, розваг. Веселий сміх лунав в музеї.


    Надзвичайно важливими є такі зустрічі, щоб відволіктися, адже діти в цей час мають багато невисловлених, незрозумілих для них емоцій, а також отримати певні знання, гарні враження, побачити інших дітей і познайомитися.


    Щирі емоції, посмішки дітей спонукають співробітників музею продовжувати працювати й далі в тому ж напрямку. Отож, слідкуйте за анонсами.