Квест «Пернаті мешканці замкового парку».

«Пернаті мешканці замкового парку»

«Пернаті мешканці замкового парку» - в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї імені Легоцького провели пізнавальний квест з нагоди міжнародного дня птахів

Posted by М-Студіо on Tuesday, March 29, 2022

 
     1 квітня у багатьох країнах світу відзначають День птахів. Історія свята бере початок ще з минулого століття, коли 19 березня (за новим стилем – 1 квітня) 1902 року одинадцять європейських країн: Німеччина, Австро-Угорщина, Бельгія, Іспанія, Франція, Греція, Люксембург, Монако, Португалія, Швеція і Швейцарія підписали Міжнародну конвенцію з охорони птахів, корисних в сільському господарстві, яка почала діяти з грудня 1905 року. Протягом 1906-1932 року до неї приєдналися інші країни. Саме в цей час більшість перелітних птахів уже повернулися на свої гніздові території. Люди завжди раділи поверненню пернатих, розвішували для них будиночки у садках, спостерігали за їхньою поведінкою. У парку Ужгородського замку дітки теж встановили будинок для синички, а 29 березня юннати Закарпатського еколого-натуралістичного центру разом із дітками внутрішньо переміщених осіб відзначали День птахів у музеї. Дітей привітали в.о директора Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького Делеган М. В. та директор Закарпатського еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Геревич О. В. Потім вони слухали розповідь наукових співробітників про види птахів, які живуть у замковому парку і взяли участь у квесті «Пернаті мешканці замкового парку».

    Спочатку учасники квесту поділилися на 5 команд, обравши капітанів, та назви своїх команд. Виконуючи завдання, дітки отримували багато цікавої інформації. У кабінеті сектору природи вони вивчали експонати й дізналися про різноманіття пташиних гнізд та матеріали, які використовують пернаті для будівництва. Відвідали школярі й бібліотеку, де для них теж було завдання. Там вони оглянули також виставку книжок «Дивосвіт птахів». У парку на малюнках та світлинах вгадували птахів, які тут живуть. В результаті максимальну кількість 23 балів отримала команда «Беркути», На 1 бал менше у команди «Чорний грак», 3 місце отримали «Голубки» та «Синичка», а на 4 місці опинилися «Горобчики».

    Загалом дітки швидко справилися із завданнями, а найменші учасники отримали ще й скриню із солодощами від пернатих мешканців замкового парку.