В складних умовах музей вирішує важливі завдання

    21 березня відбулося перше в цьому році щоквартальне засідання Реставраційної ради музею, на якому розглянуто підсумки реставраційних і консерваційних робіт, участь сектору реставрації у наукових дослідженнях, проведених у 1 кварталі, а також обговорено зміни до плану на 2022 рік, спричинені дією воєнного стану.

    Радою позитивно оцінено роботи з реставрації та консервації, зокрема, археологічного металу, що походить з Невицького замку, предметів народного одягу групи збереження «Етнографія», рукопису ХVI століття, інструментів та знарядь праці, які мали би стати експонатами на виставці «Давні ремесла. Села і міста». Одночасно з реставраційними заходами завідувачкою сектору реставрації Крістіною Клісою проводилось вивчення та наукова атрибуція різьблених декоративних елементів церковного оздоблення і деталей карети, яка ймовірно належала єпископу А. Бачинському. Проведено планове обстеження стану збереження експонатів та музейних предметів, що потребують реставрації. 


    Також визначено музейні предмети, що підлягають поверненню у фондосховища музею у зв’язку із дією воєнного стану та  одночасно здійснено оцінку їхнього стану й демонтаж з експозицій. Члени ради погодили рекомендації реставраторів щодо умов збереження музейних предметів, відреставрованих у 1-му кварталі 2022 року під час їх подальшого експонування та зберігання у фондосховищі.

    Реставраційна рада також підтримала волонтерську діяльність реставратора Романа Мурника, яка зумовлена особливостями нинішнього періоду.  

    В умовах дії воєнного стану Реставраційна рада прийняла рішення щодо корегування плану роботи сектору реставрації та відділів музею на 2022 рік.

    Керував роботою Реставраційної ради в.о. директора з музею, голова Реставраційної ради М. В. Делеган.