Музейно-педагогічний захід “Зброя середньовічного лицаря” в Ужгородському замку

     Наукові співробітники Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького все більше уваги приділяють роботі як з дитячою та юнацькою аудиторією, так і з дорослими відвідувачами музею. Розроблені спеціальні музейно-освітні програми, які дозволяють максимально ефективно задіяти фонди музейно-освітнього комплексу, апробувати новітні технології активного й інтерактивного.


     2 лютого 2020 року учасниками культурно-освітнього заходу “Зброя середньовічного лицаря”, задуманого і організованого співробітниками секторів реставрації та археології музею, були вихованці секцій айкідо, доджо "Ікігай", їх тренерів з Ужгорода та гостей з міст Київ і Запоріжжя. Захід відбувся у рамках дитячого фестивалю “Тренуйся і твори”. Діти мали можливість ознайомитись з професією коваля та спробувати себе у куванні. Майстер-клас з кування проводив художник-реставратор сектору реставрації Роман Мурник. Завідувачка сектору реставрації Крістіна Кліса розповіла вихованцям про види холодної зброї, демонструючи їх разом із показом тематичного відео, де передано процес одягання латів на середньовічного лицаря у повному вигляді. Завершилося свято тематичною екскурсією, яку провела завідувачка сектору археології Ольга Шумовська.

     Активне залучення як дітей, так і дорослих до процесу взаємної комунікації сприяло їхньому заглибленню в історичне середовище, здатності пізнати більше про середньовічну історію.

Шумовська О., завідувачка сектору археології