Ділова розмова

відбулася 3 липня на черговому засіданні правління Закарпатської обласної організації Національної спілки краєзнавців України. Проаналізовано результати науково-краєзнавчої експедиції Національної спілки краєзнавців України «Народне музейництво Закарпаття: здобутки і перспективи», проведеної 14-16 червня нинішнього року на базі обласної організації у скансені «Старе село Колочава»

     Схвалено текст Звернення до Президента України, Кабінету Міністрів і Верховної Ради України щодо недопущення підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, насамперед цін на газ та електроенергію, внесеного головою ревізійної комісії ЗОО НСКУ М. М. Петровці. Вирішено також підготувати у десятиденний термін окреме звернення щодо недопущення підвищення тарифів на водопостачання.

     Сформовано групу з підготовки звернення до місцевих органів влади щодо необхідності поліпшення умов збереження історико-культурної спадщини Ужгорода, зокрема ремонту історичної вулиці Капітульної.

    Обговорено питання створення логотипів ЗОО НСКУ і Комунального закладу «Закарпатський обласний краєзнавчий музей ім. Т. Легоцького» Закарпатської обласної ради. 

     Учасників зібрання інформовано про виконання рішень попереднього засідання правління. Розглянуто заяву про прийом у члени обласної краєзнавчої організації та ряд інших питань.

     Найактивнішим краєзнавцям – В. С. Габорцю, Р. А. Офіцинському, М. М. Петровці й В. С. Шебі вручено Подяки і Грамоти Національної спілки краєзнавців України.