Розвиток співпраці

     У рамках співпраці Комунального закладу «Закарпатський обласний краєзнавчий музей ім. Тиводара Легоцького» Закарпатської обласної ради з «Малою академією наук України» юні мистецтвознавці та філологи 3 липня 2018 року провели ознайомче практичне заняття у експозиційних і виставкових залах провідної музейної установи Закарпаття.

     Особливий інтерес у юних науковців викликали експозиції «Закарпаття у період VIII – поч. ХХ століття», «Нові надходження експонатів у 2017- 2018 роках», «Народні музичні інструменти Закарпаття» та ін. На численні запитання вони отримали кваліфіковані відповіді. Зокрема, в дискусію щодо порядку поповнення музею у нинішній кризовий період перетворилося спілкування при ознайомленні з новими, які взяті на облік у минулому і нинішньому роках, експонатами виставки «Нові надходження…». 

     Співробітництво музею і Малої академії наук триває багато років і приносить суттєву користь у розвитку шкільної молоді, насамперед схильної до наукових досліджень.Заступник директора музею з наукової роботи запропонував нові, з врахуванням вимог інформаційного суспільства, варіанти розвитку співпраці на найближчі роки. Окремі з них заплановано реалізувати уже у другому півріччі нинішнього року.