Ефективна реставраційна рада

Відреставрований шолом воїна
    11 липня 2018 року відбулося чергове, друге засідання Реставраційної ради музею, на якому проаналізовано стан реставраційних і консерваційних робіт з експонатами, відібраними для формування нових експозицій, поповнення діючих та тих, що знаходяться у фондах. З інформацією про підходи у відборі відповідних експонатів, методів, технологій, рецептур матеріалів і використаних інструментів для проведення робіт з консервації та реставрації виступили зав. сектором реставрації К. І. Кліса, художник-реставратор Р. І. Мурник, завідувач сектору археології О. Ю. Шумовська та старший науковий співробітник відділу новітньої історії С. Й. Козак.

   Завдяки зусиллям художників-реставраторів музею ужгородці та гості міста невдовзі зможуть побачити відреставровану картину ХVIII століття “Різдво Богородиці”, що буде представлена в експозиції “З історії духовної культури Закарпаття”. У експозиції “Художнє та побутове литво на Закарпатті”, яку заплановано відкрити для відвідувачів у третьому кварталі нинішнього року, будуть, зокрема представлені старовинні печі та інші експонати.

   Радою позитивно оцінено роботи з реставрації художніх картини, кахлів, литва та архівних документів. 

   Предметом обговорення Реставраційної ради стало також питання необхідності дослідження і поліпшення умов зберігання експонатів, які знаходяться в діючих експозиціях та у фондах музею. З усіх обговорюваних питань відбувся принциповий і аргументований, діловий і перспективний обмін думками з внесенням конкретних пропозицій, що будуть враховані в роботі відділів. За підсумками розглянутих проблемних питань прийнято конкретні рекомендації. 

  Керував роботою фахівців заступник директора музею з наукової роботи, голова Реставраційної ради М. В. Делеган. Учасників зібрання було ознайомлено із змінами у складі дорадчого органу.