Майстер-клас «Писанки від птахів»

    10 квітня у Закарпатському краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького відбувся цікавий майстер-клас «Писанки від птахів», який організували старший науковий співробітник сектору природи відділу історії та краєзнавства Руслана Джахман разом зі завідувачкою сектору археології відділу історії та краєзнавства Ольга Шумовська.


    «Доки фарбують великодні крашанки, доти буде існувати світ, а як перестануть фарбувати, то й світ перестане існувати», - казали наші предки напередодні Світлого свята Воскресіння Христового. За легендою, писанками птахи віддячили людей за те, що вони допомагали їм у холодну пору року.


    Учні 2 А класу Ужгородської ЗОШ №15 спочатку слухали розповідь про птахів Ужгорода, а потім виконували прохання горихвістки. Вона повідомила їм, що зла фея пофарбувала всі пташині яйця в білий колір. Як тільки дітки розмалюють символічні писанки «пташиними візерунками», все стане на свої місця і кожна пташка впізнає свою кладку. Учні з радістю виконали завдання. Вони допомогли пернатим і, заодно, виготовили цікаві сувеніри до Пасхи. Під час екскурсії в експозиції «Природа Закарпаття» школярі разом із науковими співробітниками сектору природи шукали тих пернатих, про які їм розповідали.


Джахман Руслана,
старший науковий співробітник сектору природи.