Фотовиставка "ТОБІ, РІДНИЙ КРАЮ, І ЧЕСТЬ, І ЛЮБОВ…"


    Фотовиставку закарпатського фотохудожника Василя Фіцколинця під такою назвою відкрито у п᾽ятницю, 12 квітня, у галереї Комунального закладу «Закарпатський обласний краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького» Закарпатської обласної ради.  Високохудожні фото природи краю, зокрема. Синевирського озера, чарівних гір та рослинного й тваринного світу полонили учасників відкриття та відвідувачів виставки.

  
    Василь Іванович Фіцколинець народився 9 квітня 1974 року в смт. Міжгір’я. Василь з дитинства зачарувався природою рідного  краю, захоплювався фотографією. Згодом це захоплення переросло у творчу роботу і у 2004 році Василь заснував власну фотостудію «Шипіт». 

    Протягом 10-ти років Василь Фіцколинець - активний учасник фотоконкурсів та міжнародних фотовиставок, на яких здобув заслужені нагороди. Кілька років поспіль фотохудожник брав участь у роботі журі  Міжнародного фестивалю «Рекітське сузір’я».


    У 2017 році за розвиток фотографічного мистецтва в області фотохудожник нагороджений почесною грамотою Закарпатської облдержадміністрації.

    Василь Іванович є членом Спілки фотохудожників Закарпаття з часу її заснування, входить до Правління цієї організації.


    Василь Фіцколинець: «Наші розкішні Карпати, рідні полонини-величний дар, який потрібно цінувати. Цими фотознімками хочеться передати думку про те, що природу нашого краю потрібно берегти, бо вона є неймовірною перлинкою, яких стає дедалі менше у нашому світі. Саме цій меті слугує моя фотовиставка».

    На відкритті виставки виступили заступник директора музею з наукової роботи, голова Закарпатської обласної організації Національної спілки краєзнавців України М. В. Делеган та голова Спілки фотохудожників Закарпаття В. І. Ньорба.