Збереження і примноження музейних скарбів

    10 квітня на другому в нинішньому році засіданні Реставраційної ради музею обговорено і затверджено Програму проведення консерваційно-реставраційних заходів щодо картини «Свята Варвара». Радою вирішено в перспективі представити відвідувачам музею стан і зміни полотна до, під час, та після реставрації картини «Свята Варвара», яку проводить художник-реставратор музею Крістіна Кліса.


    Напередодні Великодніх свят Рада підтримала ініціативу художника-реставратора музею Крістіни Кліси та кандидата мистецтвознавства, доцента Закарпатської академії мистецтв Романа Пилипа поновити колекцію писанок, які походять з різних районів Закарпаття та Східної Словаччини й затвердила Програму реконструкції писанок, які створені ще в 30-ті роки ХХ століття. Згідно наявної інформації, подібної колекції писанок на нинішній час більше не існує. 

    Члени ради ознайомились із досвідом експонування писанок в інших музейних закладах і обговорили перспективи створення в майбутньому виставки писанок в Ужгородському замку у співпраці сектору етнографії музею та Закарпатської академії мистецтв. 

    У порядку контролю за виконанням рішення попереднього засідання Реставраційної ради художники-реставратори музею Крістіна Кліса та Роман Мурник наочно продемонстрували та детально розповіли про етапи консервації та реставрації експонатів холодної зброї XVIII – ХІХ століть.