Музейна педагогіка на базі ЗОКМ ім. Т. Легоцького.

    Щорічно на базі ЗОКМ ім. Т. Легоцького проводяться різні масові заходи у тому числі і заняття, екскурсії з музейної педагогіки. Проведення таких занять залучає учнівську молодь до дослідницької діяльності засобами музейної експозиції з використанням інформаційних технологій. Першочергові завдання таких заходів випливають із вимог сьогодення, мудрого використання історичної та культурної спадщини нашого краю, народу у системі навчально-виховної роботи. Мета полягає у свідомому сприйнятті історичного матеріалу, передбачає навчальні та виховні процеси, допомагає у підвищенні інтересу учнів до навчання.


    Протягом останнього тижня було проведено дві екскурсії - для учнів 4-А класу ЗОШ 19 І-ІІІ ступенів, кл.к. - Шевчук Н. та для учнів 4-Б класу ЗОШ 10 ім. Дойко Габора, кл.к.- Літераті Ж . В ході екскурсій учні дізнались коротко про історію нашого краю, історію середньовічної церкви Ужгородського замку, відвідали експозиційні та виставкові зали, мали змогу побачити експонати, які були знайдені в ході розкопок. Також цікавинкою для учнів виявились "оживші" портрети володарів Ужгородського замку, діти виявляли жвавий інтерес, розпитували про кожну особистість.


    Під час екскурсії були застосовані такі прийоми музейної педагогіки, як прийом показу, цитування, порівняння, реконструкції, а саме заняття сприяло розвитку навчальних, соціальних, загальнокультурних компетенцій учнів початкової школи.


    Отже, музейна педагогіка активно сприяє процесу виховання особистості, формування нового способу мислення та підвищенню мотивації до навчальної діяльності, що відповідає сучасним тенденціям освіти.