Відкрита лекція «Мистецтво гербарію»

    Засушені рослини цікаві не тільки ботанікам. Здавна наші предки свої оселі прикрашали сухими квітами. У творчих руках вони перетворюються в художні шедеври. Ними, як фарбами можна малювати картини, які завжди були в моді.


    7 травня під час  лекції «Мистецтво гербарію»  старший  науковий співробітник сектору природи Руслана Джахман розповідала студентам Закарпатської академії мистецтв про те, як звичайний гербарій  може стати мистецьким твором. Вона продемонструвала їм цінні гербарні зразки, зібрані як вченими, так і аматорами ще в 19 ст. із фондів Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького. Студенти дізналися про те, які рослини можна збирати, як  правильно їх засушити та оформити у гербарій так, щоб він був естетичним і мав наукову цінність.


    Майбутні художники дізналися також про ботанічне мистецтво та розглянули оригінальні ботанічні ілюстрації, які були опубліковані в наукових виданнях ще на початку 20 ст. Під час екскурсії по залах експозиції «Природа Закарпаття» оглянули виставку рідкісних рослин Закарпатської області, художні діорами та гербарій, який експонується в музеї. Захід  присвячений Міжнародному дню музеїв та Міжнародному дню рослин, які традиційно відзначають 18 травня.