Ремесла древніх часів

    17 травня, в рамках програми Міжнародного дня музеїв та з нагоди Всеукраїнського дня краєзнавців, у галереї Ужгородського замку відкрито оригінальну фотовиставку відомого словацького фотомитця Павола Кочіша «Ремесла давніх часів». Це уже третя тематична виставка словацького автора у музеї.



     Пильну увагу фотографа, під час його перебування в Румунії впродовж декількох років, привернули древні ремесла, що ще збереглися в сусідній країні – вівчарство, виробництво вапна, дерев᾽яного вугілля, примітивна обробка дерева, виготовлення алкогольних напоїв у домашніх умовах, ручна робота з каменем. Усе це майстерно відображено на численних фото словацького автора. До прикладу, завдяки багатству карпатських лісів, крім сучасних виробництв з обробки деревини й по нинішній період існує цілий пласт ремісників, які присвятили своє життя мистецтву деревообробки. Вони, користуючись, зокрема й стрічковими пилами, майстерно виготовляють діжки, корита, музичні інструменти та різні ужиткові предмети.


    Організаторами виставки стали - Спілка фотохудожників Закарпаття, Обласний краєзнавчий музей та обласна краєзнавча організація.