ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ КРАЄЗНАВЧИЙ МУЗЕЙ ІМ. Т. ЛЕГОЦЬКОГО ВЕКЛЮЧЕНИЙ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ПРОЕКТУ, ІНІЦІЙОВАНОГО ОЛЕНОЮ ЗЕЛЕНСЬКОЮ

    17 серпня 2021 року у Маріїнському палаці за ініціативи першої леді України Олени Зеленської урочисто підписано меморандум між Міністерством культури та інформаційної політики України, Державним агентством розвитку туризму та ТОВ «МЕГОГО» щодо створення 30 аудіогідів  до 30-річчя незалежності України.

💬 Розповідати про запуск україномовного аудіогіда у світі – це гарна ознака того, що українську почують ще більше людей....

Posted by Олена Зеленська on Tuesday, August 17, 2021

    У вітальному слові Олена Зеленьска зазначила, що «Тридцять двомовних аудіогідів – українською та англійською – дадуть змогу зануритись у велику українську культуру не лише нашим співвітчизникам, а й іноземним гостям та тим, хто приїхав сюди вивчати нашу мову. Запуск таких аудіогідів – важлива частина роботи в контексті культурної дипломатії. Ми не лише відкриваємо світ українцям, а й Україну світові».

    До Всеукраїнської програми встановлення  аудіогідів у 30 закладах культури включено і Закарпатський обласний краєзнавчий музей ім. Т. Легоцького Закарпатської обласної ради. До зазначеного переліку входять також Національний музей історії України, гетьманська резиденція у Чигирині, Шевченківський національний заповідник, Національний музей космонавтики в Житомирі, Збаразький замок та ін.

    На запрошення організаторів урочистого підписання меморандуму, серед інших, в урочистостях взяв участь і в. о. директора Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького Делеган М. В.

    Реалізацію актуального Всеукраїнського проекту взяла на себе професійна команда ТОВ «МЕГОГО».