Засідання фондово-закупівельної комісії

    15 листопада під головуванням в. о. директора музею Делегана М.В. відбулося чергове засідання фондово-закупівельної комісії. В процесі її роботи  здійснено експертизу культурних цінностей, які надійшли до музею в результаті пошукової роботи наукових співробітників закладу, а також завдяки громадянам, небайдужим до вітчизняної історії.


    Серед нових поповнень фондів слід відзначити історичну реконструкцію лицарської кольчуги та шолома авторської роботи, виконаної за взірцями обладунків Західної Європи ХІІІ-ХІV ст. 

    Привертають увагу і предмети міщанського побуту 1920-1930 рр.: одяг, серветки, постільна білизна, посуд тощо, які передають неповторну атмосферу  періоду Підкарпатської Русі.

    Неабиякий інтерес для бібліографів матимуть німецькомовні енциклопедичні лексикони (словники) Майєра та Брокгауза, видані у Відні, Лейпцигу та Берліні в кінці ХІХ ст.

    Небайдужих до ботаніки порадують гербарії, сформовані працівниками музею за результатами природознавчих експедицій в різних куточках Закарпатської області. Любителям природи також будуть цікавими і корені дерев неповторних химерних форм, що нагадують тварин.

    Незабаром частина згаданих речей поповнить експозиції і відвідувачі музею матимуть змогу побачити додаткові барви історії нашого краю й відчути нові нюанси духу минувшини.