"Невицький замок: археологічні артефакти" - календар на 2022 рік.

"Невицький замок: археологічні артефакти" - календар на 2022 рік. Вже доброю традицією стає видання щорічного календаря. Тематика нового щорічника присвячена унікальній пам’ятці замкової архітектури Закарпаття Невицькому замку. Невицький замок – один з найбільш древніх закарпатських замків, що володіє довгою і дуже цікавою історією, а його автентичність, як стверджують фахівці немає рівних у Європі. Археологічні дослідження пам’ятки проводились Закарпатським краєзнавчим музеєм у тісній співпраці із Закарпатським центром туризму. За майже 30 років розкопок була зібрана чимала колекція унікальних артефактів. Знайдені археологами старожитності являють собою весь спектр предметів господарського укладу та військового реманенту в їх еволюції з ХІІІ по ХVII століття. У волонтерських роботах, у складі експедиції, прийняло участь біля 5000 молодих людей з різних куточків України та 33 країн світу. Знайдені археологічні артефакти не були представлені до огляду широкому загалу. Публікація календаря є своєрідним анонсом майбутньої експозиції, присвяченої Невицькому замку. Авторами та розробниками "Календаря" є співробітники ЗОКМ ім. Т. Легоцького - провідний програміст В. В. Габорець та завідувачка сектору археології О. Ю. Шумовська.

Posted by Uzhhorod Castle, T. Lehoczky Transcarpathian Regional Local History Museum on Monday, December 13, 2021

    Вже доброю традицією стає видання щорічного календаря. Тематика нового щорічника присвячена унікальній пам’ятці замкової архітектури Закарпаття - Невицькому замку.

    Невицький замок – один з найбільш древніх закарпатських замків, що володіє довгою і дуже цікавою історією, а його автентичність, як стверджують фахівці немає рівних у Європі.

    Археологічні дослідження пам’ятки проводились Закарпатським краєзнавчим музеєм у тісній співпраці із Закарпатським центром туризму. За майже 30 років розкопок була зібрана чимала колекція унікальних артефактів. Знайдені археологами старожитності являють  собою весь спектр предметів господарського укладу та військового реманенту в їх еволюції з ХІІІ по ХVII століття. У волонтерських роботах, у складі експедиції, прийняло участь біля 5000 молодих людей із різних куточків України та 33 країн світу.  Знайдені археологічні артефакти  не були представлені до огляду широкому загалу. 

    Публікація календаря є своєрідним анонсом майбутньої експозиції, присвяченої Невицькому замку. 

    Авторами та розробниками "Календаря" є співробітники ЗОКМ ім. Т. Легоцького - провідний програміст В. В. Габорець та завідувачка сектору археології О. Ю. Шумовська. Відповідальний за випуск - в.о. директора музею Делеган М. В.