Ділові контакти музею з Ужгородським національним університетом

    3 грудня в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького для студентів, які навчаються на курсах екскурсоводів, на базі кафедри туризму Ужгородського Національного Університету і після закінчення здобувають спеціальність «екскурсовод» була проведена  екскурсія зав. відділом історії Карпатської України Марич М. Д. 

    Екскурсія є основною традиційною формою культурно-освітньої діяльності музею. Музейна екскурсія проводиться екскурсоводом на певну тему і по окремому маршруту, тобто вона має організований характер і передбачає колективність огляду. Створення екскурсоводом психологічної атмосфери в групі сприяє ефективному сприйняттю і засвоєнню інформації. В екскурсії задіяні паралельно візуальний огляд і слово. 

    Учасники навчання повинні самостійно підготувати та провести екскурсію, самостійно розробити маршрут, організувати та зацікавити групу, здати внутрішній екзамен, та захистити індивідуальний текст екскурсії

    Програма навчання спрямована на оволодіння інформацією, що необхідна для якісного проведення екскурсій по Закарпатській області, окремими туристичними зонами та містами. У рамках курсу вивчається історія та культура Закарпаття, окремо вивчаються тематичні види туризму: «Замки та палаци Закарпаття». 

    В. о. директора ЗОКМ ім. Т. Легоцького Делеган М. В. і зав. кафедри туризму УжНУ, керівник курсів екскурсоводів Федір Шандор обговорили перспективи подальшої співпраці між кафедрою і музеєм, зокрема проведення практичних занять і стажування студентів на базі музею. Найближчим часом передбачається укладення договору про співпрацю, який принесе позитивні результати як для кафедри, так і для музею.