Музейне свято «У пошуках святого Миколая»

    Наближається день святого Миколая, це улюблене свято дітей та дорослих, адже воно вчить вірити, робити справи милосердя, ділитися з ближніми добром та радістю.

Музейне свято «У пошуках святого Миколая»

    Мета музейного свята це - допомога дітям ознайомитися з образом святого Миколая, формувати мотивацію до добрих вчинків , спонукати уміння оцінювати свої вчинки, дарувати доброту та повагу, викликати у дітей позитивний емоційний настрій, створити атмосферу добра і дружби, виховувати в учнів чуйність, милосердя, вдячність, сприяти розвиткові творчих здібностей у дітей.

    Отже, музейні співробітники відділу науково-освітньої роботи   влаштували чудове тематичне, пізнавальне, творче свято для учнів ужгородської спеціальної загальноосвітньої школи - інтернат I-III ступенів Закарпатської обласної ради.


    Спочатку учні мали змогу дізнатися цікаві факти з життя святого Миколая на освітньому занятті, і  взяли участь у майстер-класі створення власної ялинкової прикраси до свят. А потім на дітей чекав цікавий пізнавальний квест із завданнями « Пошуки святого Миколая» на якому діти віднайшли головного героя музейного свята у Каплиці Ужгородського замку . Святий Миколай чекав на дітей з подарунками.

    Впродовж свята лунав сміх, діти були дуже активними, зацікавленими та  отримали багато позитивних емоцій та посмішок.

    Також впродовж святкової програми діти мали можливість ознайомитись із  виставкою ікон XVII- XX ст із фондів  ЗОКМ ім. Т. Легоцького  «Святий Миколай Чудотворець», яку підготували наукові співробітники відділу історії та краєзнавства та співробітники сектору реставрації відділу фондів.

    Працівники відділу науково-освітньої роботи висловлюють щиру подяку у допомозі організації свята працівникам сектору природи, відділу історії та краєзнавства.

    Також адміністрація ЗОКМ ім. Т. Легоцького висловлює щиру подяку  у сприянні депутатів Закарпатської обласної ради від партії «Європейська солідарність» за організацію подарунків для дітей-учасників святкової програми.