Освітньо-пізнавальний захід для дітей тимчасово переміщених осіб «Спочатку було слово»


    У Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького проводився освітньо-пізнавальний захід для дітей тимчасово переміщених осіб «Спочатку було слово». Міжнародний день рідної мови започаткували у листопаді 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.


    З давніх часів люди жили без книг. Вони не знали письма, не вміли читати, не знали, що таке папір. Про етапи розвитку письма дітям тимчасово переміщених осіб, які були присутні зі своєю наставницею Мінаковою Любов’ю , розповіли наукові співробітники відділу науково-освітньої роботи: Олейник Анна-Марія та Балла Крістіна. Захід було проведено з метою популяризації української мови серед молоді.

    Після цього співробітники науково-освітнього відділу музею К. Балла та А-М. Олейник провели з дітьми майстер-клас «Перо і каліграфія», в якому діти писали гострим пером та чорнилами, а по закінченню отримали грамоти за старання. Захід справив незабутнє враження на дітей. Вони не тільки зрозуміли, але і відчули, як створювалися рукописні книги.