Рік війни, боротьби за демократію і незалежність віри в близьку Перемогу!


    Вже рік війни яку український народ та його героїчні Збройні Сили ведуть жорстоку війну з підступним ворогом. 24 лютого 2022 року путін і його армія розпочали широкомасштабний наступ на Україну, від Чорнобиля, Харкова, Києва до Херсону. З першого дня народної війни Українська армія філігранно нищила російські військові колони, прості люди ринули у військкомати, в тероборону, на будівництво барикад, блокпостів, організувались волонтери – якби не це все, то України уже б, напевно, не було. Весь народ був готовий до спротиву, горів ним, жив і вмирав за свою свободу.

    До такої готовності українців боротися і вмирати за свою Батьківщину не були готові не тільки вороги в кремлі, але й народи світу. Згуртований в єдиний кулак український народ довів собі і народом Європи і всього демократичного світу у віру у Велику Перемогу. Війна принесла багато сліз і горя. Народи світу прихистили мільйону українських біженців, які нашвидкуруч переїжджали від щоденних бомбардувань і руйнування українських міст і сіл.

    Сьогодні Україна, найбільша країна Європи, в ході найкривавішої війни останніх восьми десятиліть виборює собі відповідне місце у світі і захищає весь демократичний світ від жорсткого і підступного ворога людства.

    З першого дня війни працівники музею розпочали збір нових експонатів хід воєнних дій на території України і участь у них наших земляків. В діючій експозиції протягом року створено кілька нових цікавих виставок. Першою була виставка «Життя проти війни» про початок широкомасштабного наступу рашистів на Україну. На ній десятки портретів героїв війни, їхні особисті речі, вогнепальна зброя, робота волонтерів, прийом переселенців. Демонструвалася виставка «Військові каски, розмальовані волонтерами».

    На дворі Ужгородського замку створено нову атракцію-виставку із зразків-решіток великої вогнепальної зброї «Страшні реалії війни». До Дня Української Державності в музеї організовано демонстрацію великої фотовиставки донецького фотографа Сергія Ваганова. «Літопис російсько-української війни» До 31-ої річниці Збройних Сил України в приміщенні обласного музично-драматичного театру ім. братів Шерігіїв організовано і відкрито виставку з оригінальних експонатів «Українська армія – армія перемоги»

    Дирекція музею і весь колектив щиро вдячні дарувальникам нових експонатів: учасникам аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в луганській області, бійцям Ужгородського 15-го батальйону 128 гірсько-штурмової бригади територіальної оборони Ф. Шандору, О. Волосянському, Д. Ману та іншим.

    Всі українці, від найменших до найстарших, відчули біль, страждання, втрати помешкання, і найгірше – втрати рідних. Всі ми молимося за здоров’я і силу наших воїнів і чекаємо близької довгоочікуваної Перемоги.



Слава Україні! Героям Слава!