Подвійна користь окопних свічок: допомога захисникам і повторне використання відходів


    22 лютого в музеї співробітники сектору природи разом із вихованцями та педагогами Закарпатського обласного центру дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» Закарпатської обласної ради провели корисне заняття з виготовлення окопних свічок.


    Учасники дізналися про те, як виготовляти свічки з матеріалів, що були заготовлені співробітниками музею за сприяння Інституту еколого-релігійних студій та самих юних натуралістів. За допомогою парафіну, металічних баночок, м’якого картону молодь виготовила власні окопні свічки і довідалася, що таким чином не лише допомагає захисникам, які матимуть змогу зігрітися в окопах та бліндажах, але й надає друге життя відходам.


    Учасники були дуже захоплені заняттям та із задоволенням долучилися до процесу виготовлення свічок. Захід став для дітей чудовою нагодою проведення часу разом, покращення навичок саморобної праці та розширення знань про різноманітні методи виготовлення свічок.


    Завдяки педагогам «Падіюну» (Ольга Величканич, Оксана Стрічко, Ганна Андрусь, Юліанна Курак, Марина Павко) учнівська молодь була відповідально організована і мотивована створювати щось добре, а саме заняття для неї було у стилі ноу-хау.


    Заняття з виготовлення окопних свічок стало чудовою ініціативою для молоді розвивати свою творчість. Учасники відчули задоволення та отримали цінний досвід, який, за бажання, зможуть використовувати у своєму житті.


    Насамкінець учасники підписали свої вироби, висловивши найкращі побажання захисникам.


    Заняття провели завідувач сектору природи музею Біланич Михайло, старша наукова співробітниця Джахман Руслана у співпраці з педагогами «Падіюну» та за підтримки Інституту еколого-релігійних студій.


    Окопні свічки будуть передані волонтерам, які доставлять їх за призначенням.