Освітньо-пізнавальний захід для учнів 8 класу НВК "Гармонія" - «Тиводар Легоцький - зачинатель музейної справи на Закарпатті».


    З нагоди Всеукраїнського Дня працівників Української культури та аматорів народного мистецтва, в рамках музейної просвіти в Закарпатському ОКМ ім. Т. Легоцького було проведено освітньо-пізнавальний захід для учнів 8 класу НВК "Гармонія" - «Тиводар Легоцький - зачинатель музейної справи на Закарпатті».


    Т. Легоцький перший на Закарпатті започаткував історичний підхід до колекціонування старожитностей та їх дослідження, був у витоках археологічної науки. Мріяв створити в Мукачеві музей за зразком скандинавських країн та Німеччини. У цих країнах кожне невелике містечко мало краєзнавчий музей. Мета дослідника полягала в тому, щоб у центрі Мукачева, у будинку, де колись народився всесвітньо відомий художник Мігай Мункачі, відкрити регіональний музей, для краян та простих відвідувачів, основою якого могла б стати його колекція.


    На базі музейної експозиції учні ознайомилися із археологічним спадком, історичними, етнографічними, фольклорними напрацюваннями Тиводара Легоцького, розширили знання про культуру нашого краю та дізналися про розвиток музейної справи на Закарпатті.