Тематичний урок для школярів

    8 жовтня в Закарпатському краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького проведено тематичний урок, присвячений 190-ій річниці від дня народження видатного історика, археолога, етнографа, краєзнавця Т. Легоцького -  «Основоположник музейної справи в нашому краї».

    Про те  ким він був та який внесок зробив в дослідження історії, колекціонування та збереження історико-культурних цінностей нашого краю, розповіла зав. відділу науково-освітньої роботи Марія Марич. Учасниками науково-пізнавального заняття були учні 5-Г класу Ужгородської спеціалізованої школи I-III ступенів №2 з поглибленим вивченням окремих предметів та їх класний керівник Кіш Крістіна Михайлівна.

    Тиводар Легоцький все своє життя присвятив вивченню історії Закарпаття та залишив по собі чимало цінних знахідок. Будучи прокурором Мукачівсько-Чинадіївської домінії графів Шенборнів він мав доступ до багатьох джерел інформації, корисні зв‘язки та гроші, завдяки яким він багато подорожував, а його колекція зростала чи не щодня. У 1860 році  у власному домі він відкрив свій музей, де зберігалося 7 тис. предметів – старожитностей. Це була найбільша приватна колекція у тогочасній Австро-Угорщині, а ім’я його було відоме далеко за межами сучасного Закарпаття.