Зимуючі птахи замкового парку

    Цьогоріч зима хоч і не була сніжною та холодною, проте птахам в останній місяць важче знайти їжу, тому деколи вони потребують нашої допомоги. Як правильно підгодовувати пернатих, щоб їм не нашкодити, дізнавалися учні Ужгородського приватного ліцею «Теобенд» під час науково-освітнього заходу, який організували наукові співробітники сектору природи відділу історії та краєзнавства у співпраці з експертами Інституту еколого-релігійних студій.  

    Старший науковий співробітник Руслана Джахман розповіла діткам про птахів, які зимують у замковому парку та про їхні смакові вподобання. Деякі учні поділилися своїм досвідом підгодівлі крилатих, а потім всі разом пограли в гру «Корисно-шкідливо». Із запропонованих харчів вони вибирали, що можна ставити в годівничку, а що не можна. За допомогою дидактичної гри «Вивчаємо рослинний і тваринний світ граючись» дізналися, які птахи в Україні є перелітними, а які залишаються на зимівлю.

    Під час заходу діти пригостили синичок, які постійно живуть у замковому парку та встановили для них будиночок. 




    Погода була сприятлива й для спостережень за птахами, тож маленькі відвідувачі  мали можливість відчути себе справжніми бьордвочерами.  Завідувач сектору природи Михайло Біланич роздав їм біноклі й показав, як правильно ними користуватися. Діти впізнали синичок, повзика, ворону сіру та чорного дрозда. 

    Після спостережень всі отримали солодкі подаруночки й обіцяли до кінця зими підгодовувати й допомагати птахам.