Контрнаступ Української Армії. "Повертаємо своє!"

     24 лютого виповнився рік, як росія повномасштабно вторглася в Україну. Хоча все почалося 2014-у році з окупації Криму. Розпочавши криваву війну, вона підірвала систему колективної безпеки, встановлену після Другої світової війни. Водночас показала справжнє обличчя путінського режиму, що хотів не просто загарбати території, а знищити українську армію національну ідентичність, через 3 дні марширувати по Києву.

    Та коли народ продемонстрував стійкість і єдність перед чисельно переважаючим ворогом. Ні звірства окупантів на тимчасово захоплених територіях, ні варварські обстріли мирних міст та критичної інфраструктури не зламали дух спротиву. Більш того, це пришвидшило консолідацію нації. Всенародна підтримка, масовий волонтерський рух допомагають нашим героїчним ЗСУ стримувати і відкидати ворога.  

    Ми щиро вдячні всім зарубіжним союзниками за потужну різносторонню підтримку. Українці захищають не лише власну свободу та європейський вибір, а й цивілізований світо-порядок.  

    Трагедія українських міст Бучі, Ірпіня, Гостомеля, Бородянки, Охтирки, Сум, Чернігова та інших, стали справжнім шоком для всього світу. Весь світ емоційно вибухнув через російських мародерів, насильників та убивць у військовій формі, які здійснили жахливі вбивства мирного населення, руйнування житлового фонду та інфраструктури мирних міст. Реакція як звичайних громадян, так і провідних світових ЗМІ і політиків однозначна — абсолютний шок та загальний осуд, а також вимога якнайшвидшого кримінального покарання. 

    Сьогодні ми відзначаємо першу річницю визволення українських міст поблизу Києва та на півночі України. В місті Бучі, яка швидкими темпами відбудовується і стає ще кращою як була, пройшов саміт керівництва Держави і багатьох європейських країн.

    Йде другий рік російсько-української війни. Український народ і його доблесні Збройні Сили звільняють нові території України. Попереду нелегкий час. Та ми вистояли а значить - переможемо. Щиро віримо, що це станеться якнайшвидше. Слава Україні! Героям слава!


Орос І.І.