З Днем Соборності України!


22 січня, в День Соборності України в музеї співробітники сектору природи для своїх колег провели майстер-клас з виготовлення окопних свічок, які дуже необхідні нашим захисникам і захисницям у холодних окопах.

За допомогою парафіну, металічних баночок та м’якого картону учасники майстер-класу навчились виготовляти власні окопні свічки і довідалася, що таким чином не лише допомагають захисникам, які матимуть змогу в окопах та бліндажах зігрітися та освічувати їх в середині.
Окопна свічка – можливість допомогти захисникам та є повторною переробкою відходів.
Під час їх виготовлення переробляється старий картон, відпрацьований парафін та жерстяні баночки з-під консервів, які в інакшому разі могли потрапити на смітники чи навіть у природне навколишнє середовище, в результаті забруднюючи його. Слід зауважити, що складові для «свічок» співробітники нашого музею збирали ще з грудня і тому сектор природи щиро вдячний всім за таку допомогу.
Інструктаж по виготовленню окопної свічки провів завідуючий сектору природи Біланич Михайло, заодно ще раз нагадавши про правила техніки безпеки під час роботи. Всі колеги щиро долучились до роботи та в процесі відчули задоволення і отримали цінний досвід, який, за бажання, зможуть використовувати для створення окопних свічок самостійно.
Майстер-клас став чудовою нагодою проведення часу разом, покращення навичок саморобної праці та розширення знань про різноманітні методи виготовлення свічок.
Насамкінець, вироби були забрендовані наклейками з логотипами ЗОКМ ім. Т. Легоцького. Окопні свічки будуть передані волонтерам, які доставлять їх за призначенням.

Вітаємо ще раз всіх з Днем Соборності України та дякуємо захисникам і захисницям та волонтерам, які ризикуючи своїм життям виборюють свободу для України!