АНОНС: Відкриття виставки «Повітряні акробати ночі» у Закарпатському ОКМ ім. Т. Легоцького

    20   квітня 2021 року (вівторок) об 11.00 у Комунальному закладі «Закарпатський обласний краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького» Закарпатської обласної ради відбудеться відкриття виставки «Повітряні акробати ночі». Виставка присвячена нічним тваринам – кажанам, які найчастіше є загадковими, таємничими і маловідомими для більшості людей, а тому про них існує багато міфів, що створюють упереджене негативне ставлення людей до них. 

Виставка складається з 13 ролл-апів і представляє всі важливі особливості життєдіяльності та циклу розвитку кажанів, їх роль і місце у природі, причини їх внесення до Червоної книги України, видове  різноманіття рукокрилих Закарпаття та комплекс заходів по збереженню цих унікальних творінь природи. 

Відкриття відбудеться у виставковій галереї експозиції «Природа Закарпаття» з дотриманням усіх санітарних норм та протиепідемічних вимог, тому кількість запрошених обмежена.

Виставка підготовлена в рамках міжнародного проекту BAT4MAN «Підвищення екологічної обізнаності місцевого населення шляхом спільного збереження кажанів в прикордонних районах Угорщини, Словаччини, Румунії та України».

Інформаційна служба Закарпатського ОКМ ім. Т. Легоцького