Відкрите заняття на тему: "Основні наслідки та результати роботи Невицької археологічної експедиції, Невицький замок. Юрій ІІІ Другет та його роль в Європейській історії"

Археологічна експедиція ⛏️🏺 та історія Невицького замку 🏰, роль Юрія III Другета в історії 📜 Європи – Дзембас О. В. Вашій увазі представляємо цікаве та пізнавальне відео проведеного лекційного заняття "Основні наслідки та результати роботи Невицької археологічної експедиції. Невицький замок. Юрій ІІІ Другет та його роль в Європейській історії". Лектор - дослідник архітектурної пам’ятки Невицький замок, археолог, краєзнавець О. В. Дзембас. В простій та цікавій формі приведені найцікавіші факти історії Невицького замку, підсумки археологічних досліджень від науковця, який майже 30 років вивчав пам'ятку і зробив вагомий внесок для збереження колишньої твердині.

Posted by Uzhhorod Castle, T. Lehoczky Transcarpathian Regional Local History Museum on Sunday, April 3, 2022

    У неділю 03.04.2022 року було проведено відкрите заняття на тему: "Основні наслідки та результати роботи Невицької археологічної експедиції, Невицький замок. Юрій ІІІ Другет та його роль в Європейській історії" на базі ЗОКМ ім. Т. Легоцького для містян та тимчасово переселених осіб.


    Дослідник Невицького замку, археолог, краєзнавець провів заняття у лекційній формі, розповів цікавий і пізнавальний матеріал про пам'ятку національного значення та історичні факти. Опісля зав. сектору археології О. Шумовська провела для всіх присутніх тематичну екскурсію: " Археологічні артефакти. Результати археологічних експедицій". ЗОКМ ім. Т. Легоцького у співпраці із Центром туризму для дітей та дорослих, яких війна змусила покинути свої домівки, і які сьогодні тимчасово перебувають у нашому місті, проведенням таких заходів намагаються зробити доступним дозвілля, щоб кожен міг відволіктись від війни і відновити фізичне та психологічне здоров'я. 


    На лекції-занятті були присутні люди з північних, центральних та південних областей України, а саме звідти де проходять активні бойові дії. Культура не залишається осторонь у цей важкий час, працюючи на своєму фронті. Все буде Україна.


Дзембас О. В. - археолог та краєзнавець,
Шумовська О. Ю. - завідувач сектору археології.