Музейні квести - ефективний метод роботи з дитячою та підлітковою аудиторією

    Музей є одним з ключових соціокультурних закладів, що  забезпечує освітньо-розважальні, інтелектуальні-пізнавальні та естетичн-виховні потреби  відвідувачів.

    Окремою формою культурно-освітньої діяльності, яку музей активно використовує в комунікації з відвідувачами, є музейні квест-екскурсії, які грунтуються на особливому підході, дають простір для креативного, творчого розвитку і є привабливими для відвідувачів. 

    Саме з врахуванням зазначених факторів у середу, 6 квітня, співробітники Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького  провели пізнавальний квест «Скарби Ужгородського замку». Беручи до уваги  велику кількість бажаючих відвідувачів взяти участь у захоплюючому занятті, вони були поділені на дві групи. Тобто квест було проведено відповідно об 11.00 год, та о 15.00.год.

    Як засвідчує досвід, музейні квести є ефективними та популярними інтерактивними методами роботи з дитячою та підлітковою аудиторією.

    Наукові співробітники музею розробляють маршрути і завдання квестів, спрямовані на розвиток мислення. Це добрий спосіб створення позитивного емоційного зв’язку під час музейної комунікації задля інтелектуального, етичного, естетичного розвитку і становлення духовних цінностей молоді та школярів.

    Універсальність екскурсії-квесту полягає в тому, що за досить короткий період часу відвідувачі одночасно засвоюють великий пласт історичної інформації і ближче пізнають експонати, їх історією й походженням.