Анонс онлайн-виставки «Туристичне Закарпаття у першій половині ХХ ст.»


    З давніх часів люди подорожували – щоб вклонитися релігійним святиням, встановити торговельні зв’язки з сусідами, побачити чудеса світу або чомусь навчитися. Індустріалізація, вдосконалення інформаційної інфраструктури, використання нових видів транспортних засобів сприяли тому, що люди стали більше подорожувати і частіше робили це з метою розважитися, побачити щось нове.

    Наш край приваблював мешканців країн Центральної та Східної Європи ще за часів Австро-Угорщини. Втім, недостатньо розвинена інфраструктура й погане сполучення не сприяли масовому паломництву сюди. Після підписання Сен-Жерменської мирної угоди 1919 р. Закарпаття ввійшло до складу Чехословацької республіки. Новоприєднані землі стали місцем паломництва для любителів подорожувати, відкривати щось незвідане й цікаве.

    Історія розвитку туризму на Закарпатті, відкриття цих земель для індустріалізованих європейців, не тільки як багатого корисними копалинами краю, а й як територій, де збереглися традиції і панує мудрість поколінь, і буде висвітлена у онлайн-виставці «Туристичне Закарпаття у першій половині ХХ ст.». Вона приурочена до відзначення Всесвітнього дня туризму, яке щороку відзначаємо 27 вересня.