Онлайн-виставка «Туристичне Закарпаття у першій половині ХХ ст.»

    Люди завжди подорожували – знайти краще місце для проживання, ознайомитися з культурою і звичаями інших народів. Не обов’язково подорожувати на великі відстані, достатньо поїхати на берег найближчої річки, у сусідній лісок чи містечко. Туристом вважають не тільки людей, чий стиль життя пов’язаний з подорожами та рюкзаками. Турист – це людина, яка прагне до знань, дізнаватися нове, розширювати світогляд.

    Всесвітній день туризму заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організації в 1979 році в іспанському місті Торремоліно. Указом Президента України від 21 вересня 1998 року було встановлено, що 27 вересня в Україні щороку відзначатиметься День туризму. Святкують його не лише любителі подорожей, а й ті, хто має відношення до сфери туристичної діяльності. 

    Музейні працівники теж певним чином задіяні у цьому напрямі. Тому з метою відзначення свята було підготовано онлайн-виставку «Туристичне Закарпаття у першій половині ХХ ст.» на фондових матеріалах Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького.


Василина Палинчак-Кутузова,
провідний науковий співробітник
відділу історії та краєзнавства