Міжнародний день грамотності у краєзнавчому музеї

    У Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького відзначили Міжнародний день грамотності, який щорічно святкують 8 вересня.

    Міжнародний день грамотності був заснований Організацією Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) у 1966 році, щоб «нагадати громадськості про важливість грамотності як питання гідності та прав людини». 

    Освіта - могутній інструмент побудови злагодженого суспільства, де кожна її ланка успішно виконує свою функцію, тому важливо підкреслити значення освіти та грамотності в житті, як окремої особистості, так і суспільства загалом.

    В рамках освітнього заходу, старший науковий співробітник відділу науково-освітньої роботи Анна-Марія Олейник прочитала лекцію «Історія світової та української писемності» для учнів 11 класу Ужгородської НВК "Гармонія". Учні дізналися про історію розвитку писемності, видатних упорядників української мови та творчості провідних письменників та поетів України. 

    Після цікавої лекції, з метою ознайомлення учнів з історією краю,  співробітниками відділу науково-освітньої роботи було  проведено екскурсію по експозиціях та виставках музею. 

Відділ науково-освітньої роботи