Лекція-дискусія на тему: «Фортифікаційні споруди середньовіччя на території Закарпаття»


    17-го вересня у Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького був проведений науково-освітній захід − квест для учнів 5-х класів УЗОШ №6 ім. В. Гренджі-Донського.


    Лекцію-дискусію на тему: «Фортифікаційні споруди середньовіччя на території Закарпаття» підготувала ст. науковий співробітник відділу науково-освітньої роботи музею - М.Лангвізер. Інтерактивний підхід дав змогу виявити вже наявні в учнів знання з історії замків нашого краю та доповнити їх новими, цікавими фактами.


    Після лекції, з метою отримання учнями навиків орієнтування на місцевості, був проведений пізнавально-розважальний квест. Діти, за допомогою плану-карти, розшукували на замковому подвір’ї листи-згортки, яких було по десять для кожної з двох команд. У листах-згортках містилися запитання, на які учні повинні були дати відповіді. Обидві команди правильно відповіли на 9 з 10-ти запитань, що засвідчило про відмінні знання учнів з історії рідного краю.

    У результаті, тригодинний захід пройшов цікаво та пізнавально, діти не лише прослухали лекцію, чудово провели час на свіжому повітрі, але і закріпили отримані знання.


Старший науковий співробітник 
відділу науково-освітньої роботи М. Лангвізер