Майстер-клас «Намалюй свою екоторбинку»


    3 липня у Всесвітній день без поліетилену наукові співробітники сектору природи відділу історії та краєзнавства організували для дітей цікавий майстер-клас із малювання на полотняних торбинках. Основною метою заходу було привернути увагу молодшого покоління до проблем забруднення нашої планети пластиком та відходами з поліетилену.






    Найперше, що може зробити кожен із нас – це зменшити кількість пластику в своєму житті: обмежити використання одноразового посуду, замість поліетиленових пакетів користуватися полотняним мішечками, торбинками, тощо. Старший науковий співробітник сектору природи Руслана Джахман розповіла про вплив пластику та поліетилену на довкілля. Потім всі подивилися повчальний мультфільм і повчилися сортувати сміття за допомогою лепбуків «На шляху до ZERO WASTE», який створили колеги із Інституту еколого-релігійних студій. Основними принципами «ZERO WASTE» є: відмова від зайвого, повторне використання, сортування та переробка.







    Після наукової частини всі учасники мали можливість проявити свою фантазію й розмалювати власну сумку, яку можна використовувати для походів у магазин чи в бібліотеку.

    Наукові співробітники сектору природи відділу історії та краєзнавства вдячні Інституту еколого-релігійних студій за надані полотняні торбинки та розмальовки «Пригоди Степана в Квадратляндії».