Науково-освітній захід до Дня Української Державності


    28 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента від 24 серпня 2021 року з метою утвердження понад тисячолітніх традицій державотворення.

Початки цього процесу сягають періоду середньовічної держави – Київської Русі. Коли у 988 році київський князь Володимир приймає християнство державною релігією Русі, то визначає цивілізаційний розвиток наших земель на подальші роки. Тому недивно, що ці два свята відзначаються в Україні одночасно.

Про основні етапи державотворення та історичні обставини прийняття християнства в Київській Русі говорила із військовослужбовцями строкової служби військової частини А1778 міста Ужгорода старший науковий співробітник музею Вероніка Петрушка 27-го липня в рамках науково-освітнього заходу, присвяченого Дню Української Державності.

          Державність – це не просто історичний процес, шлях до власної держави, але і уособлення волі нації до самовизначення, в основі якої історичний досвід народу, його менталітет та правові традиції. Тому у це свято ми також згадуємо усіх, хто активно долучився до українського державотворення та ті зусилля, які були докладені, щоб Україна існувала як вільна і незалежна держава. 

Старший науковий співробітник В. Петрушка